søndag den 6. december 2015

HIL NEXUS!

Så har jeg haft min Nexus i lidt over en uge. Nøj hvor er den lækker. Sådan helt objektivt lækker..

Men lækre telefoner findes der jo mange af. Årsagen til Nexus skulle hjem til mig, var jo naturligvis at den er så fed at pille ved.

Så inden jeg satte den op, den aften jeg fik den, var det første der skulle gøres naturligvis at låse bootloaderen op. (Alt bliver slettet på telefonen, så det kunne ligeså godt overståes.).

Det gav mig lidt flere udfordringer end forventet. ADB skulle opdateres på min Linux-maskine. Og det kunne ikke bare lige gøres med en terminal kommando. Uanset at jeg fik det installeret via Android SDK blev den ved med at bruge den gamle version, når jeg kørte det.
Men jeg fandt ud af at få flyttet både adb og fastboot over i /usr/bin. Derefter var det let.

For at sikre sig, at det er korrekt version af ADB, der er installeret kan man skrive ADB VERSION. Versionen skal minimum være 1.0.32.

Derefter blev den rooted, og som den kører lige nu er det med Xposed og Gravity Box samt med ElementalX Kernel for at få doubletap to wake på. Layers virker når bare appen bliver installeret.

Så det er faktisk svært at argumentere for, hvorfor jeg skulle vælge en custom rom. Men nysgerigheden gør jo nok at jeg snart er på enten Chroma eller Cataclysm.

I første omgang må vi se hvor bøvlet det bliver at installere OTA update i næste uge. For at det kan gøres skal den lige unrootes, hvilket tager lidt tid med en række fastboot kommandoer. Derefter installere OTA og så skal TWRP, SU, Kernel og Xposed installeres igen... Tænker lidt det er meget for en lille update, som jo nok ville komme med i en custom rom indenfor få dage alligevel.

Nu må vi se. Indtil videre er det bare lækkert at det hele virker uden underlige reboots, som jeg har været vandt til det seneste år på Lollipop AOSP på Galaxy s5.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar