torsdag den 25. juli 2013

Foxhound so far


Mens jeg venter på at blive færdig med at 1.4 downloader, er her mine indtryk af Foxhound indtil videre, og en kommentar på hvilke fordele jeg mener den giver mig frem for en almindelige UD-AF-ÆSKEN s4 uden root.

1: Bloat er væk!
Det er den ved de fleste roms, men det er stadig rart. Det der ligger på telefonen er noget jeg har valgt skal være der. I 1.3 kom der en extra option på i Aroma-installeren, hvor man kunne vælge Lite. Den turde jeg ikke helt prøve, men tror det bliver valget i den næste installation af 1.4. For jeg bruger alligevel ikke andet end kameraet, og ind i mellem WatchOn (Fjernbetjeningen), og den kan hentes i PlayStore.
Jeg har dog lagt mærke til at Polaris Office pludselig er kommet på, hvilket sikkert er fordi jeg ikke valgte lite sidst.

2: De grimme grimme TW-farver er væk.
Foxhound kører med domination Theme, hvilket vil sige, at det hele kører med AOSP-farver/HOLO-farver. Det er efter min mening langt pænere at se på. Alt fra indstillinger til dialer og genveje i notificationspanelet er pænere (noget skyldes Nottach).

3: Der er Xposed Framework
Det giver et hav af muligheder. Som som en af de simple ting, har jeg ændret smileys til at være Xperia Smileys med SmileyReplacer. Der er også mulighed for at ændre på DPI til de enkelte apps, så man eksempelvis for tablet interface på gmail.. Det bruger jeg dog ikke, da Phoneinterface er helt fint for mig.
Og sidst men ikke mindst giver det adgang til Nottach! Elsker det! Jeg har fået lavet min statusbar med fed font på uret, og lækre minimalistiske signal og batteri-ikoner. Alt sammen i den farve jeg selv har valgt det skal være: Holo (Hex 0099cc).
Samtidig er ikonerne til quicksettings i pulldown menuen også ændret i farve. Der er kommet flere ikoner ved siden af hinanden, og i øvrigt er overflødig tekst fjernet, og et langt tryk på brightness ikonet tænder for fotolyset.
Jeg har fået fjernet alarmikonet og fuldtbatteri ikonet (Kan også fjerne blockingmode hvis jeg vil, men den er rar nok at have). NFC virker med skærmen slukket, hvilket jeg bruger hver gang jeg sætter mig i min bil, hvor jeg har en tag, der tænder for bluetooth.
Et af de helt store irritationsmomenter er når man har hovedtelefoner på, og vil skrue op til over et vidst niveau. (Tror det er omkring 75%). Så kommer der en træls pop up som siger at det kan være farligt at lytte til høj musik... Ja tak, men hvorfor skal det komme hver eneste gang. Det gør at man ikke kan skrue helt op fra knapperne på ledningen. Det har Nottach også fjernet! Lækkert.
Det er yderligere indstillinger der kan skrues på, men jeg har fravalgt at lockscreen kan rotere, samt en del andre efter min mening tweaks for tweakens skyld.

4: Jkay
Jkay er også blevet en del af rommen (fra 1.2 tror jeg). Jeg elskede Jkay til min s3'er hvor jeg brugte det til at tilpasse pulldown menuen. Men på s4eren bruges den ind til videre primært til at rette på "phone-menuen". (Den der kommer frem når man holder powerknappen inde).
Så nu er alt overflødigt også væk fra den - Jeg har Sluk, genstart og recovery. Resten er væk, og jeg har selv valgt ikonerne ud for punkterne.
Derudover har jeg fået Jkay til at styre longpress og very longpress på menuknappen, sådan at Google Now starter når jeg holder menuknappen nede, og hvis jeg holder den nede længere tid starter kameraet. Tilbageknappen laver tilsvarende killapp og multiwindow.

5: Alt det under hjelmen
Der kører samtidig nogle processer under det hele, som giver en mere smooth telefon. Det skyldes ikke mindst Faux-kernel (Har intet med Fox at gøre i øvrigt). Mediescanneren bliver holdt i skak, så den ikke æder batteri, og hukommelsen bliver tilpasset løbende.

6: Det nye
PIE control har ligget i rommen i et par versioner, men har lavet FC når jeg har prøvet det. Det skulle nu virke i 1.4, og er spændt på at prøve det. PIE har i min verden hele tiden været noget det hørte til AOSP-roms, og har aldrig rigtig brugt det. På min tablet har jeg navigationsbaren i bunden, som jeg mener overflødiggør PIE, og på telefon har jeg aldrig rigtig følt for det. Men efter at have prøvet Floating Toucher i et par dage, tænkte jeg at det nu er på tide at prøve PIE rigtigt at. (Skulle man ikke vide hvad PIE-control er, er det en cirkel med genveje, som kan komme frem med en touchgesture fra en af siderne på skærmen).
Jeg er også spændt på opdateringen af Jkay og Domination-theme, som skulle være endnu bedre i den nye version.

Alt i alt en så lækker oplevelse, at det stadig ærgrer mig, at jeg ikke kan finde argumentet for at skifte til LiquidSmooth eller Slimbean (eller en anden AOSP).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar